ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни не хочуть зносити Монумент Слави

|

Петиція на сайті Львівської міської ради щодо знесення Монумента Слави на вулиці Стрийській за півтора місяці не набрала й двохсот голосів містян, передає кореспондент Львівського порталу.

монумент слави

«Пам’ятник Радянській Армії у Львові побудовано за часів СРСР – новітньої імперії зла. Він символізує перемогу “русского оружия” над українським народом. Радянська Армія воювала не стільки за звільнення України від німецьких загарбників, як за повернення колишньої московської колонії УРСР. Радянська (Червона) Армія для українців була ворожою і окупаційною, бо знищила Українську Народну Республіку у 1920 році, допомагала у здійсненні Голодомору-геноциду у 1932-1933 роках, насильно втягнула українців у ІІ Світову війну воювати за чужі імперські інтереси, використовувала українців як гарматне м’ясо, на її багнетах тримався знавіснілий комуністичний режим з репресіями, злочинами тощо», – йдеться у підписі до петиції.

Також автор петиції Ростислав Новоженець зазначає, що монумент РА у Львові немає мистецької чи архітектурної цінності, не включений до Державного реєстру пам’яток і переліку об’єктів, охоронюваних державою.

Петиція була зареєстрована 24 лютого, і станом на 4 квітня зібрала 151 голос з 100 необхідних.

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *