ОСТАННІ НОВИНИ

Жодна крадена копійка чиновників Януковича не повернулась у бюджет, - Касько

|

За весь минулий рік в український бюджет було повернуто близько 300 тис грн так званих корупційних коштів, але грошей “сім’ї” Януковича в їх числі немає. Про це в інтерв’ю ЛІГА.net заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько, передає Еспресо.TV.

бюджет

Коментуючи повідомлення про те, що в минулому році в Україні вдалося повернути 8 тис. грн коштів режиму Януковича, Касько пояснив: “Все, що повернули, не стосується активів колишніх чиновників”.

За його словами, з самою цією цифрою “цікаво йдуть справи”: у бюджеті є статті, які стосуються повернення коштів, отриманих в результаті будь-якої корупції.

“Депутата сільської ради, міліціонера, прокурора. І рішення про те, на якій саме рахунок/статтю бюджету їх направляти після конфіскації, ухвалює виконавча служба. Насправді, таких коштів на підставі вироків суду у минулому році було близько 300 тисяч гривень. Не 8 тисяч, звичайно, але теж смішна сума, враховуючи рівень корупції в Україні”, – зазначив Касько.

При цьому він заявив, що з цих 300 тисяч “немає ні копійки коштів колишніх чиновників”.

“Тому ці включення в бюджет щороку запланованих мільярдів – популізм. Будь-якому фахівцеві відомо, що в цей період заарештовані за кордоном кошти чиновників епохи Януковича в країну не повернуться”, – додав заступник генпрокурора.

На уточнююче питання, чи означає це, що ні копійки з активів Януковича не повернуто, Касько відповів: “Ні. Тому що на сьогоднішній день немає жодного обвинувального вироку українського суду по колишніх чиновниках зі списку санкцій. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що вступили в силу. Жодного”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *