ОСТАННІ НОВИНИ

Торгову галерею «Опера Пасаж» у центрі Львова викупила сім’я Януковича?

|

Угоду з продажу торгової галереї «Опера Пасаж» у центрі Львова завершено. Ім’я нового власника будинку який є під захистом ЮНЕСКО тримають у таємниці. Про закриття угоди продажу «Опера Пасаж» у Львові, Львівському порталу повідомили у прес-службі компанії DTZ Україна.

110

За словами директора департаменту ринків капіталу в компанії DTZ Україна Володимир Мисака, ця подія є показником зростаючого інтересу інвесторів до української комерційної нерухомості. У даній угоді DTZ Україна представляла інтереси продавця (фінських інвесторів), виступивши в якості інвестиційного консультанта і брокера.

«Ми розцінюємо дану угоду як позитивний знак, який говорить про зростання бізнес активності і поліпшення інвестиційного клімату у Львові», – сказав він.

Як відомо, «Опера Пасаж» – це сучасна торгова галерея загальною площею 4 412.5 кв.м, із них орендована площа – 2 800 кв.м. Будівля XIX століття розташована в самому центрі Львова на перетині основних туристичних маршрутів біля Львівського оперного театру.

Торгова галерея була повністю реконструйована в мультифункціональний комплекс, що складається з торгової частини, офісних приміщень та житлових апартаментів. Єдиний комплекс «Опера Пасаж» був створений шляхом об’єднання двох історичних будівель у Львові. Будівлю на проспекті Свободи, 27 було приєднано до будівлі на вулиці Курбаса, 6, завдяки чому був сформований критий пасаж.

Багатовікова будівля завдяки своїй історичної цінності знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

На уточнююче питання кореспондента Львівського порталу, кому і за скільки продали торгову галерею, PR менеджер DTZ Україна Катерина Котельнікова відповіла: «Ми не розголошуємо дану інформацію».

Як повідомляє Zaxid.Net, на сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA ) повідомляється, що в кінці листопада 2015 року власником 100% акцій ПАТ «Пасаж Театральний», яке володіє галереєю «Опера Пасаж», стало невідоме раніше «Броадмакс Кепiтал ЛТД».

Одночасно замість Тараса Добрянського гендиректором призначили Віктора Жука, який під час нещодавніх місцевих виборів балотувався до Львівської міськради від партії «Наш край», де згуртувались багато екс-діячів Партії регіонів, СДПУ (о) та інших провладних у минулому партій. Раніше Віктор Жук працював заступником гендиректора компанії Ростислава Кісіля «Росан Глобал».

Про компанію, яка придбала «Опера Пасаж», майже нічого невідомо. «Броадмакс Кепiтал ЛТД» – відносно нова фірма, оскільки її зареєстрували в кінці 2014 року. Причому її місцем реєстрації вказано Кіпр.

Кінцевим бенефіціарним власником цієї фірми в держреєстрі зазначено чеха на ім’я Петр Зіка. Ця ж людина записана бенефіціаром телеканалу «Тоніс». Як повідомляв Insider, раніше телеканал належав Володимиру Костеріну, однак він у 2014 році заявив, що телеканал у нього відібрала «Сім’я» Януковича.

Нагадаємо, що півтора місяці тому в результаті спецоперації було виявлено один з найбільших архівів з документами екс-президента України Віктора Януковича, де також виявили схему придбання телеканалу «Тоніс».

На зв’язок з регіоналами також вказують інші факти. Зокрема, з львівським екс-регіоналом Олегом Баляшем, який тепер є членом політичної партії «Наш край».

У грудні 2015 року головним бухгалтером ПАТ «Пасаж Театральний» за сумісництвом стала Оксана Негода – фінансовий директор ТОВ «Актіон Україна». Співвласником цієї компанії є Олег Баляш. А його партнером виступає вже згаданий чех Петр Зіка.

Раніше акціонерами ПАТ «Пасаж Театральний», якому належить «Опера Пасаж», були швейцарські компанії «Гумбо Інвест АГ» та «Роннас Інвест АГ» (по 20%), естонська «HT Property Development» (27%) та фінляндська «Кусінкапітал» (30%). Ще 3% належали тодішньому гендиректору Тарасу Добрянському. Перші три компанії також є акціонерами ПАТ «Європейським дім», якому належить готель «Леополіс».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *