ОСТАННІ НОВИНИ

У цьому році гривня не «повалиться», - експерти

|

Різкого падіння гривні до кінця року не передбачається. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МЦДП.

Обмін-валют

У другій половині жовтня почалося поступове ослаблення гривні щодо долара, але це явище тимчасове, бо ґрунтовних підстав такої поведінки гривні не виявленоНа думку авторів документу, причинами ослаблення гривні стали зростання попиту на іноземну валюту і скорочення її пропозиції.

Зокрема, зростання попиту на іноземну валюту відбулося через виплати Фондом гарантування вкладів фізичних осіб значного обсягу депозитів (понад 3 млрд. грн. за жовтень), загострення протистояння на Сході і сезонне зростання імпорту газу.

На скорочення пропозиції валюти вплинули насамперед два чинники. По-перше, знизилися світові ціни на основні товари українського експорту – чорні метали та сільськогосподарську продукцію. По-друге, зменшилася ймовірність вчасного отримання третього траншу МВФ, що знижує очікуваний обсяг резервів НБУ і обмежує можливості для проведення інтервенцій.

Експерти переконані, що суттєвого подальшого ослаблення гривні найближчим часом не буде. За прогнозом, курс міжбанківського ринку коливатиметься у межах 23-24 грн./дол. до кінця року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *