ОСТАННІ НОВИНИ

Андрей Шептицький – золотий запас нації, – Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко взяв участь у відкриті пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталуіз місця події.

92

За словами президента, він радий, що у Ватикані розпочався процес беатифікації Андрея Шептицького, а у Львові врешті постане пам’ятник видатному митрополиту.

“Я радий і надзвичайно вдячний теперішньому Папі Франциску за те, що в 150-річницю народження Владики Андрея Апостольська столиця зробила важливий крок у процесі беатифікації нашого митрополита і визнала його геройські чесноти. Сьогодні і ми з вами відновлюємо історичну справедливість і нарешті відкриваємо монумент Шептицькому у Львові. Та найкращий пам’ятник Владиці – сама незалежна Україна, яка крокує до родини європейських народів.

Як сказав один із сучасників митрополита, цю неймовірно велику постать не може проминути мовчанкою ні приятель, ні ворог; ні убогий, ні багатий; ні релігійна людина, ні атеїст; ні науковець, ні неписьменний. Ніхто не може і не сміє! Такі люди, як Владика Андрей, дорогі для нації і складають її золотий запас”, – сказав президент

Окрім того глава держави сподівається на справдження пророцтва Шептицького.

“Упевнений, що ми подолаємо всі випробування. Упевнений, що ті випробування, які постали перед боголюбивим Українським народом, минуть. Здійсниться пророцтво митрополита Андрея, яке він висловив в свій передсмертний час, пророцтво про Україну: «Україна увільниться від свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою, яка буде дорівнювати високорозвиненим державам. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу, тільки треба молитися, щоб Господь Бог і Мати Божа опікувалися над нашим народом, який стільки витерпів, щоби ця опіка тривала вічно…”, – сказав петро Порошенко.

Як відомо, сьогодні, у Львові вшановують 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Ми пропонуємо вам в онлайн – режимі поспостерігати за подіями на Святоюрській площі, а також стати свідком відкриття та посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *