ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО стало тихіше (мапа)

|

Cитуація в зоні АТО стабілізувалася: противник зменшив кількість збройних провокацій проти українських військових. Водночас Мінські угоди бойовики й надалі не виконують: вчора наші позиції 17 разів були обстріляні зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат, двічі – з танків. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО  Андрій Лисенко.

05-05 (1) 1

На Маріупольському напрямку точкою найбільш запеклого зіткнення сил АТО з бойовиками залишається с. Широкине – вчора бій там тривав практично цілий день. НЗФ обстрілюють наші позиції з підконтрольних територій, зокрема с. Саханка та східної частини самого Широкиного. Через агресію противника наші військові відкривали вогонь у відповідь, і відбили всі атаки без втрат.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність в районі Донецького аеропорту та західних передмістях Горлівки. Противник широко застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед. Злагодженість дій та професіоналізм наших воїнів не залишають окупантам жодного шансу.

05-05 (1) 2

На Луганському напрямку, в районі сел. Золоте відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Противник відкрив вогонь по нашому блокпосту з гранатометів та стрілецької зброї, проте українські військові влучним вогнем у відповідь змусили ворога відступити.

.За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *