ОСТАННІ НОВИНИ

Тендер на будівництво платної траси Львів – Краківець оголосять вже незабаром

|

Тендер на будівництво першої платної дороги в Україні, яка з’явиться на території Львівської області, можуть оголосити вже незабаром. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на начальника відділу дорожнього господарства департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Надію Ситник.

Учора, 15 квітня, на засіданні робочої групи, яке відбулось в «Укравтодорі», розглянули питання щодо будівництва першої в Україні платної дороги Львів – Краківець. Члени цієї групи, серед яких представники Львівської ОДА, Мінінфраструктури, Мінюсту, Мінфіну України, дискутували про терміни оголошення концесійного конкурсу, а також умови конкурсної документації.

Начальник відділу дорожнього господарства департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Надія Ситник розповіла, що Державне агентство автомобільних доріг України, за дорученням Уряду, визначено концесієдавцем, який відповідатиме за підготовку пакету конкурсної документації.

«За результатами засідання профільної робочої групи вже найближчим часом варто очікувати оголошення тендеру на будівництво траси Львів – Краківець. Його опублікують в газеті «Урядовий кур`єр», – додала вона.

Нагадаємо, що орієнтовний термін будівництва дороги 4-5 років. За попередніми оцінками, її експлуатація триматиме близько 45 років.

Початок нової автомобільної дороги Львів – Краківець прийнято на існуючій автомобільній дорозі М-10 Львів-Краківець на відстані1,3 кмвід Державного кордону (смт. Краківець). Кінець траси передбачено в обхід с. Малі Підліски з примиканням до автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на км 518 (між селами М.Підліски і Запитів).