ОСТАННІ НОВИНИ

9 з 10 офісних співробітників використовують робочий інтернет в неробочих цілях

|

Лише кожен десятий «білий комірець» користується інтернетом виключно для вирішення робочих питань. Інші ж не проти відволіктися на читання новинних стрічок на сайтах та в соціальних мережах. Разом з тим 57% офісних працівників відводять на це не більше 30 хвилин робочого часу. Про це свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, інформує кореспондент Львівського порталу.

Події останнього часу призвели до того, що більшість українців стали уважніше стежити за новинами. Зрозуміло, на це витрачається і робочий час. За даними опитування hh.ua, 9 з 10 опитаних використовують Інтернет в робочий час з метою ознайомлення з новинами. У кожного четвертого на це йде всього 5-10 хвилин. Ще третина жертвує 30 хвилинами робочого часу. 17% читає новини приблизно годину. А ось 5% вивчають підбірки останніх подій більше кількох годин, проведених на роботі.

При цьому на соціальні мережі та інші сайти, які не мають відношення до роботи, йде ще більше робочого часу. Число тих, хто витрачає на це менше півгодини, тут сягає 49%. А ось кожен п`ятий офісний співробітник «висить» в соц. мережах або на інших сайтах більше години, а то й більше декількох годин.

Витрачений працівниками «даремно» робочий час компаніям загрожує втратами, тому деякі роботодавці закривають доступ до соц. мереж, блогів, файлообмінників та інших сайтів. Це робиться ще й з метою убезпечити компанію від витоку інформації. Нещодавнє дослідження HeadHunter Україна показало, що 76% співробітників виносять корпоративні дані та робочі матеріали з офісу.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1285 респондентів.

Фото: ФБ