ОСТАННІ НОВИНИ

Рада провалила заходи для стабілізації валютного ринку. Як голосували львівські нардепи

|

Верховна Рада не підтримала законопроект №2265 про внесення змін до Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» щодо валютного регулювання та валютного контролю. «За» відповідний законопроект проголосувало 162 народних депутати з 226 необхідних голосів, – пише «Економічна правда»

Згідно із пояснювальною запискою, даний законопроект необхідний для запобігання важким соціальним наслідкам, спричиненим девальвацією національної валюти України.

«За умов, що склалися надзвичайно актуальним є питання зменшення граничних строків зарахування виручки резидентів у іноземній валюті на їх валютні рахунки в уповноважених банках та відстрочення поставки при здійсненні імпортних операцій зі 180 до 90 днів», – йдеться у документі.

Крім того, законопроектом пропонується встановити необхідність отримання індивідуальної ліцензії Нацбанку у разі перевищення зазначеного строку, скасувавши при цьому необхідність отримання висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку.

Таким чином, ухвалення даного законопроекту запобігало б затриманню іноземної валюти з експортно-імпортних операцій.

«Законопроект 2265 «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» провалений не голосуванням фракції БПП. Закон, що мав на меті дисциплінувати недобросовісних учасників експортно-імпортних операцій, змусити повертати в Україну валютну виручку зазнав фіаско. Парадокс в іншому. Закон доповідає міністр фінансів Яресько, делегована в Уряд Блоком Петра Порошенка, звертається до депутатів із закликом підтримати законопроект і рідна її фракція дає 23 голоси із 160», – написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Михайло Хміль, інформує кореспондент Львівського порталу.

Примітно, що «За» законопроект, покликаний стабілізувати валютний ринок, з львівських народних депутатів проголосували лише Тарас Батенко, Ярослав Дубневич, Андрій Лопушанський, Богдан Матківський, Олег Мусій, Дмитро Добродомов, Степан Кубів, Микола Кадикало, Михайло Бондар, Ігор Васюник, Михайло Хміль, Роман Сидорович, Сергій Кіраль, Олег Березюк

Не голосували: Оксана Юринець, Андрій Антонищак, Андрій Кіт, Тарас Козак.

Утримався: Богдан Дубневич.

Відсутні: Володимир Парасюк, Ірина Подоляк, Юрій Шухевич.

Ілюстрація: dyvys.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *