ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд розширив повноваження силовикам АТО

|

Згідно з новим законом, який набуде чинності завтра, суб´єктам АТО дозволяється застосовувати в рамках операції наявні засоби та сили, знешкоджувати противника в разі потреби, проникати в будівлі і зберігати речові докази. Закон «Про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом» (реєстраційний № 1313-VII) був опублікований сьогодні, 25 червня, в газеті «Урядовий кур´єр», повідомляють «Коментарі».

Зокрема, закон містить повноваження суб´єктів АТО забезпечувати із застосуванням наявних сил і засобів для виконання завдань з припинення діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп і злочинних організацій.

Також сили АТО можуть приймати участь у затриманні осіб, а у випадках, коли їх дії реально загрожують життю і здоров´ю заручників, учасників антитерористичної операції або інших осіб – їх знешкоджувати.

Крім того, спеціальні підрозділи АТО мають право проникати на захоплений терористами об´єкт; а також зберігати речові докази, документи, речі і цінності.

Також згідно із законом, Державна прикордонна служба та Управління державної охорони тепер може надавати силам АТО необхідну допомогу на всій території України під час проведення АТО.

Зазначений закон набуває чинності завтра, 26 червня,  наступного дня після його опублікування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *