ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виділив 250 млн євро для підтримки України

|

Європейська Комісія надала Україні перший транш у розмірі 250 млн. євро з метою підтримки інституцій і реформ в країні. Ці кошти є частиною Контракту з розбудови держави, підписаного 13 травня після спільної зустрічі між Єврокомісією та українським урядом у Брюсселі. Про це Львівському порталу повідомило Представництво Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

«Сьогоднішнє виділення коштів – це один з багатьох кроків, до яких ми вдаємося, щоб допомогти уряду України покрити короткотермінові потреби, а також підготуватися до впровадження Угоди про асоціацію. Ми підтримуємо Україну і доводимо це конкретними діями. Очікуємо на наступні надходження у формі фінансової та іншої допомоги», – підкреслив Європейський Комісар з розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Контракт на розбудову держави розроблено для підтримки України у процесі її трансформації та проведення відповідних реформ. Він включає конкретні кроки зі сприяння прозорості, належному управлінню, підтримки боротьби проти корупції та допомоги уряду у відповіді на потреби громадян.

Контракт є однією з основних складових пакету підтримки України розміром в 11 млрд. євро, про який Єврокомісія оголосила 5 березня.

Фото: Олександр Проценко  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *