ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розшукали директора фіктивної фірми, який переховувався два роки

|

33-річний львів’янин, який підозрювався в організації фіктивного підприємництва, понад два роки переховувався від правосуддя. З метою надання незаконних послуг суб’єктам господарювання, а саме «конвертації» коштів та отримання внаслідок цього неконтрольованого доходу, він створив низку підприємств з ознаками фіктивності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів у Львівській області. 

Для імітації господарської діяльності львів’янин, за попередньою змовою з групою осіб, здійснював документальне оформлення неіснуючих операцій з купівлі-продажу товарів, надання послуг та виконання робіт. Результатом цих махінацій стало безпідставне завищення податкового кредиту реально діючого підприємства та мінімізація податкових зобов’язань зі сплати податку на додану вартість. Суть схеми полягала в тому, що з рахунків підприємства-вигодонабувача кошти переводились фіктивним підприємствам та знімались із банківських рахунків готівкою.

Слідчими Головного управління Міндоходів у Львівській області припинено незаконну діяльність зловмисника та його спільників. Днями його затримано та застосовано запобіжний захід у вигляді застави в сумі вісімдесяти розмірів мінімальної заробітної плати (97440 гривень).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *