ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура визнала напад на Чорновол хуліганством

|

ГПУ завершила слідство у справі Тетяни Чорновол, і вважає, що на неї напали з хуліганських мотивів. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це заявив заступник генпрокурора України Роман Андрєєв.

«Підтвердження знайшла версія про вчинення злочину з хуліганських спонукань», – сказав він у четвер на брифінгу в Києві, додавши, що Чорновол нібито «підрізала» автомобіль на дорозі.

За його словами, безпосередньо до побитт  причетні затримані Сергій Котенко і Роман Залюбовський, а також двоє невстановлених осіб та Андрій Зінченко.

«Ця людина (Зінченко – ред.) перебувала у розшуку. Сьогодні надійшла інформація від наших колег з Російської Федерації про його затримання», – повідомив заступник генпрокурора.

Він додав, що ГПУ вже почала процедуру екстрадиції Зінченко в Україну.

Як відомо, Тетяну Чорновол жорстоко побили 25 грудня 2013 року недалеко біля Борисполя. Вона їхала у власному автомобілі, коли почало переслідувати невідомі. Нападники «підрізали» авто журналістки і побили її, після чого автомобіль скинули в кювет.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство). У справі були заарештовані Олександр Храмцов, брати Сергій та Олександр Котенко, Андрій Насіковський та ще однин чоловік, 34-річний співробітник охоронної структури з Дніпропетровська, ім`я якого не розголошували.

Як повідомлося, на Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке є на реєстраторі з машини Тетяни. Котенко придбав це авто півроку тому в Олександра, однак виплатив лише 17 тисяч з 24, тому авто все ще зареєстроване на Храмцова. В ніч побиття Тетяни прийшов переночувати до Насіковського, а звідти на таксі поїхав на автовокзал.

У МВС підкреслюють, що кримінальне провадження відносно Андрія Насіковського та Олександра Храмцова буде виділено в окреме провадження.

«Щодо Насіковського і Храмцова буде виділено окреме провадження і винесене рішення щодо їх участі у цьому злочині», – сказав начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин на брифінгу.

«На той час були підстави для їх затримання… Швидше за все, в їх діях складу злочину може і не бути», – додав начальник управління Головного слідчого управління МВС України Богдан Бівалькевич.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *