ОСТАННІ НОВИНИ

Закордонні паспорти відтепер можна виготовити у Пустомитах і Жидачеві

|

За сприяння районних органів влади у Жидачівському та Пустомитівському відділеннях міграційної служби встановлене обладнання для виготовлення закордонних паспортів громадян України. Про це повідомляє Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Із 29 міграційних підрозділів Львівщини лише 18 були обладнанні дистанційними інформаційними системами (ДІС), що дозволяли виготовляти закордонні паспорти.

У Головному управлінні Державної міграційної служби України у Львівській області від 1 січня 2013 року, з моменту передачі повноважень, ретельно проаналізували ситуацію, щоб усунути недоліки, через які створювались незручності для громадян, які звертались за цією послугою.

Серед реформ, запланованих для підвищення комфортності обслуговування пріоритетними були визначені відкриття нових приміщень, зручних для відвідувачів. І збільшення кількості ДІС, щоб мешканцям районів, де такої послуги не було, надати можливість виготовляти паспорти для виїзду за кордон за місцем проживання.

«Жителі Пустомитівського району протягом багатьох років були змушені їздити в Сихівський район м. Львова, щоб виготовити паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Це створювало додаткові навантаження на службу, черги та фінансові витрати громадян, які витрачали кошти на те, щоб подати документи, а згодом отримати виготовлений паспорт. Аналогічно, мешканці Жидачівського району за послугою звертались у міграційну службу Миколаївського району. Проаналізувавши ситуацію ми звернулись до депутатів районних рад, керівництва районних адміністрацій з клопотанням про прийняття Програм сприяння діяльності міграційній службі. Нас почули. Такі програми були прийняті у Пустомитівському, Жидачівському, Буському, Радехівському, Жовківському та Городоцькому районах. Як наслідок, з 17 грудня комплекс для виготовлення паспортів запущений у Пустомитівському районі. З 24 грудня такий комплекс буде запущений у м. Жидачеві», – розповів начальник ГУ Державної міграційної служби України у Львівській області Ярослав Скиба.

Збільшення кількості дистанційних інформаційних систем дозволить зменшити черги, що часом утворюються у міграційних підрозділах за отриманням цієї послуги.

Є рішення районних органів влади про надання коштів для придбання ДІС у містах Червоноград, Жовква, Буськ, Радехів та Городок.

Довідково.

Адреси:

Пустомитівський районний сектор ГУ ДМС України у Львівській області: Львівська область, м. Пустомити, вул. Даші Дяченко, 9.

Тел.. для довідок: 302 03 05.

 Жидачівський районний сектор ГУ ДМС України у Львівській області: Львівська обл..м. Жидачів, вул.. Вокзальна, 6.

Тел.. для довідок: (239) 24 103

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *