ОСТАННІ НОВИНИ

Постраждалі від курятини перебуватимуть у лікарнях 5-7 днів – епідеміолог

|

На цей час у лікарняних закладах перебувають 33 особи (з них четверо дітей), які постраждали від отруєння несвіжою курятиною, придбаною в супермаркеті. У шести з госпіталізованих діагностовано сальмонелу. Про це «Львівському порталу» повідомила головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталія Тімко.

Впродовж 25 – 30 жовтня до медичних закладів Львівської, Волинської та Хмельницької областей, з попередніми діагнозами «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 33 особи.

«Всього госпіталізовано цими днями після отруєння 33 людини, з них четверо діток. У шести з них уже підтверджено наявність сальмонельозу, думаю, що й у решти цей діагноз буде встановлено. Просто наразі ще ведуться дослідження», – розповіла Н.Тімко.

За її словами, стан госпіталізованих покращується, однак наразі ще не йдеться про виписку з лікарень. «Впродовж п’яти-семи днів усі прийматимуть курс антибіотиків, далі будемо дивитись щодо стану кожного потерпілого», – додала епідеміолог.

Нагадаємо, як писав «Львівський портал», за попередніми результатами розслідування спалаху встановлено, що всі постраждалі з 23 по 26 жовтня 2013 року споживали кури-гриль, які придбали в супермаркеті «Арсен» ТОВ “Альянс Маркет”, що розташований у м. Львові (вул. Чорновола, 93, Шевченківський район). 

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *