ОСТАННІ НОВИНИ

Абдулліну відсторонили від вистав Національної опери

|

Солістку Національної опери Катерину Абдулліну , що прославилася висловлюванням про «бидлячі» українські школи,  відсторонили від участі у виставах, що позначиться на її зарплаті

Про це повідомив гендиректор Національної опери Петро Чуприна, пише «ZN.UA».

«На найближчий час імені цієї співачки немає в наших репертуарних планах. Ми не можемо допустити, щоб вистави з її участю стали місцем для можливої ​​провокації. Оскільки її «шанувальники» досить прискіпливо стежать за сайтом театру, за репертуаром і складом виконавців», – підкреслив керівник Нацопери.

Водночас Чуприна зазначив, що, згідно з Кодексом законів про працю, він не може звільнити Абдулліну. «На даному етапі можемо наказом констатувати неможливість її виходу на сцену і, відповідно, змінити розмір оплати її «праці». До того ж вона ще й мати-одиначка», – зазначив він.

Як повідомляли «Коментарі», 5 вересня сопрано української опери Катерина Абдулліна у своїх коментарях у Facebook обзивала українських школярів та їх батьків. Співачка хвалилася тим, що віддала дітей вчитися в російську гімназію, яка відрізняється від «звичайних бидлячих шкіл». До того ж, артистка раділа, що її дочка не ходить до української школи і «вчиться серед морально здорових дітей. А не серед бидла».

Після обуреної реакції у ЗМІ головний режисер театру Анатолій Солов´яненко порадив співачці написати заяву про звільнення. Сама артистка заявляє, що не пост про «бидлячі школи» писала не вона, а її акаунт в соцмережі зламали. Звільнятися з театру вона також не збирається.

16 жовтня співачку викликали на допит. Їй інкримінується порушення рівноправності громадян залежно від їх расової чи національної приналежності (ч.1 ст.161 КК України). Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі строком до 5 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *