ОСТАННІ НОВИНИ

Засуджено шахрая зі Стрия, який обкрадав громадян під виглядом держдопомоги

Олег Дерев'янко

|

Суд виніс вирок мешканцю Стрия, який, прикриваючись наданням державної допомоги, обікрав людей на понад 107 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Прокурори в суді довели, що 22-річний шахрай організував та реалізував незаконну схему обкрадання громадян за допомогою фішингових сайтів. Для цього він розсилав смс-повідомлення, а також розміщував оголошення у соцмережах з інформацією про можливість отримання допомоги від держави.

У повідомлення чоловік долучав посилання на фейкові сайти під виглядом банківських установ. На них потерпілі вводили свої справжні дані для доступу до онлайн-банкінгу.

Таким чином він отримував коди доступу до банківських рахунків потерпілих та можливість красти їхні гроші. Загалом він поцупив у людей більше 107 тисяч грн.

Суд визнав стриянина винним у шахрайстві, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та в несанкціонованому втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних мереж (ч. 3 ст. 190; ч. 1 ст. 209; ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *