ОСТАННІ НОВИНИ

«Покажи їм!» - західноукраїнський ZIK та донецький «Донбас» запускають спільне реаліті-шоу

|

Уже з 13 жовтня і щонеділі в ефірі західноукраїнського  телеканалу ZIK та донецького «Донбасу» революційне реаліті-шоу, що зруйнує або підтвердить найпоширеніші стереотипи та міфи про два полюси України.  «Покажи їм! Львів-Донбас шоу» – спільний проект власних формату та виробництва від двох найретинговіших телеканалів у своїх регіонах. Про це інформує телеканал ZIK.

«Покажи їм!» – це десять історій зіткнення та порівняння двох культур, двох ментальностей, двох способів життя. Це Галичина – очима донеччан, і Донбас – поглядом львів’янина. Представники різних професій на кілька днів вирушать «у відрядження» з Донецька до Львова і навпаки, щоб зануритися у життя в абсолютно новій атмосфері та незнайомих обставинах.

 

«Для участі в шоу ми шукали колоритних персонажів, з різними  характерами – від запальних  холериків до нордично холодних і незворушних. Але водночас таких, кого можна назвати типовим представником свого краю, хто живе за законами та традиціями свого регіону», – зауважив режисер «Покажи їм!» Святослав Козак.

Кожен із героїв реаліті-шоу – а це шахтарі, кухарі, таксисти, тренери , дитячі вихователі, шоумени тощо – знайомі із чужим містом лише зі слів знайомих, друзів, а ще політиків, які «прикрасили» два регіони – Схід і Захід – численною кількістю стереотипів та домислів.

Що із відомих міфів  про Львів та Донецьк правда, а  що вигадка, герої шоу перевірять роботою у чужому місті, у спілкуванні та дискусіях із місцевими жителями.

«Звісно, окремі ситуації ми спеціально режисирували і вигадували для того, щоб учасники змогли максимально відкритися під час зйомок, показали всі свої страхи, комплекси чи упередження у ставленні до незнайомого міста.  А ще своїми вчинками, рішеннями, поведінкою підтвердили чи спростували стереотип про те, яким є вже згаданий «типовий» львів’янин чи донеччанин», – продовжує Святослав Козак.

«Здебільшого жителі Донеччини знають Львів лише як туристичне місто. Та чим і як живуть львів’яни насправді? Водночас для галичан Донбас – винятково край шахтарів та териконів. Наше шоу допоможе побачити справжній Схід і Захід однієї країни,  – переконаний директор телеканалу «Донбас» Юрій Сугак. – Ми хочемо зробити цікаву історію, яка інтригує. «А що ж буде, коли «наші» поїдуть до Львова?», «А що буде, коли галичанин опиниться в Донецьку?», – запитує глядач. «А ми вам покажемо!», – відповідаємо ми».

На думку Юрія Сугака, проект справді дозволить розвінчати багато міфів. А, головне, покаже: львів’яни і донеччани – різні, але водночас дуже схожі, адже є українцями.

За словами генерального директора медіа-холдингу ZIK Дмитра Добродомова,  «Покажи їм!» – це не просто розважальне реаліті-шоу, воно ще й соціальне та навіть з певним політичним підтекстом. ««Покажи їм!» – не випадкова назва, – говорить він. – Адже ми маємо і що показати, і багато кому показати. Зокрема й політикам. Показати, а чи справді мешканці різних регіонів України ворогують між собою, чи,  може, насправді між ними нема агресії чи хворобливої конкуренції. Люди повинні протистояти стереотипам, які їм намагаються навіяти політики». 

Отож, як учасники відреагують на несподіваний обмін, який досвід здобудуть, чи змінять свою думку про Львів чи Донецьк?  Чи вдасться уникнути сутичок та відкритих протистоянь? Як почуватимуть себе в іншому місті – як на батьківщині, чи як у чужій країні?

Відповіді в «Покажи їм!» – уже цієї неділі на телеканалах ZIK та «Донбас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *