ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія видаватиме українцям багаторазові шенгенки для туризму й лікування

|

Починаючи від 22 травня 2013 року Посольство Чеської Республіки видаватиме громадянам, що їдуть за кордон з туристичною або оздоровчою метою, шенгенські візи для багаторазового в`їзду. Про це сказано в повідомленні прес-служби посольства Чеської Республіки.

Відповідне рішення про видачу віз прийнято на підтримку індивідуального й організованого туризму й курортної справи, розширення можливостей для особистих контактів між громадянами обох країн відповідно до пріоритетів “Східного партнерства” Європейського Союзу і як вираження підтримки євроінтеграційних прагнень України.

Шенгенська багаторазова віза з метою туризму та лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто та регулярно подорожувати, або ж у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність та надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використав згідно з правилами. Далі заявник доводить свою економічну ситуацію в країні походження та намір покинути територію країн-членів перед закінченням терміну дії візи.

Заявник на багаторазову візу повинен при поданні заяви довести, що у минулому йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські візи або одну багаторазову шенгенську візу на 90 днів з терміном дії хоча б на один рік(будуть надані копії цих віз), які він використав за призначенням. У такому випадку можна передбачати, що і наступна багаторазова віза буде використана за призначенням. Термін дії такої візи становитиме один рік, наступної – два роки.

Звертаємо увагу та просимо усіх заявників, щоб вони усвідомлювали, що консульський збір за подання заяви на багаторазову візу не підвищується у порівнянні з заявою на одноразову візу. Розмір консульського збору залишається незмінним як при поданні заяви індивідуально, так і через акредитовану туристичну фірму. Консульський відділ не стягує вищий чи додатковий збір у цьому випадку. Також акредитовані туристичні фірми не мають причини стягувати зі своїх клієнтів вищу плату за посередництво при поданні заяви на багаторазову візу, ніж при поданні заяви на одноразову візу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *