ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори на Львівщині можуть зірвати заплутуванням процедур - ОПОРА

|

У Львівській області не буде масових відкритих фальсифікацій у день виборів, як то вкидання бюлетенів, каруселі, фальшування протоколів, залякування членів дільниць. Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції представник Громадянської мережі ОПОРА Андрій Дутчак.

“Комунікаційна відкритість місцевого населення та підвищена увага зі сторони офіційних та міжнародних спостерігачів до регіону різко піднімає ціну перемоги за допомогою цих технологій” – наголосив він і додав, що є дуже мала ймовірність, аби опозиція, чинна влада чи інші політичні сили згодяться піти на такий сценарій.

Водночас експерт наголосив на тому, що є потенційна загроза зриву виборчого процесу через заплутування процедур та ускладення рообдоти членів ДВК.

«Натомість, є загроза потенційного зриву виборчого процесу, шляхом заплутування процедур та ускладнення роботи членів ДВК», – сказав А.Дутчак.

Підтвердженням слів експерта може служити ситуація з жеребкуванням складу ДВК, процедуру якої було замінено за 5 днів до самого жеребкування. Ще один представник ОПОРи Олександр Неберикут наголосив, що саме жеребкування стало наразі найбільшим головним болем учасників виборчого процесу і породило чимало конфліктів.

“Проведення  жеребкування кандидатур до складу ОВК – а особливо ДВК – спричинило найбільше  непорозумінь і конфліктів на теперішньому етапі виборчої кампанії. Однак нарікання партій і кандидатів на те, що процедура жеребкування складу ДВК є маніпулятивною, в більшості випадків безпідставні. Основна проблема полягала в тому, що суб`єкти виборчого процесу належним чином не розібралися в особливостях процедури і не були готові забезпечити ефективний контроль за її проведенням. Звичайно, причиною такої ситуації стало те, що ЦВК несподівано і лише за 5 днів до початку жеребкування кардинально змінила процедуру», – пояснив О. Неберикут.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *