ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура зацікавилася альтернативним посібником з історії України

|

Прокуратура Львівської області вимагає від обласного управління освіти та науки надати інформацію про альтернативний посібник з історії України для учнів 10-11 класів. Про це інформує прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода», посилаючись на коментар депутата Львівської міськради Любомира Мельничука.

За його словами, начальник відділу захисту прав та свобод дітей Львівської обласної прокуратури Ярослав Шокало, посилаючись на інтернет-медіа, вимагає надати інформацію щодо видання у Львові посібника з історії України для учнів 10-11 класів. «Пан Шокало вимагає надати інформацію, чи цей посібник вже використовують у школах Львова і чи погоджували його використання зі вчителями. Ба більше, він наголошує, що посібник незатверджений Міністерством освіти і науки України і якщо його використовують в школах, то за рахунок яких коштів здійснено його придбання, і чи відповідає його впровадження у загальноосвітніх школах чинним нормативно-правовим актам і яким саме?», – розповів Любомир Мельничук.

Відтак, депутат наголосив, що відповідні кошти на видання цього посібника передбачено у бюджеті Львова на 2012 рік, який затверджено ще на початках бюджетного періоду, а розпорядником цих коштів є профільне управління освіти. Окрім цього, питання методичного забезпечення посібниками  усіх шкіл Львова теж належить до компетенції управління освіти.

«Водночас, будь-яких погоджень чи додаткових дозволів на видавництво навчального матеріалу у формі посібника чинне законодавство не вимагає. Дивно також і те, що у цій вимозі жодним чином не згадується аналогічна інформація про посібник з історії для 5-х класів, вочевидь саме тому, що його співавтором не є Юрій Михальчишин», – додав Любомир Мельничук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *