ОСТАННІ НОВИНИ

Ярослав Дубневич офіційно заявив про свою участь у парламентських виборах

|

У неділю, 29 липня, у селі Сприня, що на Самбірщині, на місці створення Української Головної Визвольної Ради, депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич заявив про свою участь у цьогорічних парламентських виборах. Це відбулося за участі священнослужителів і представників громадських та національно-патріотичних організацій Городоцького, Мостиського та Самбірського районів.  

Про це повідомила прес-служба депутата.

Після покладання квітів Ярославом Дубневичем до пам’ятника засновникам УГВР священнослужителі відслужили спільну молитву, а потім слово взяв кандидат у народні депутати.  

У своєму виступі Ярослав Дубневич зокрема відзначив: «За двадцять років існування нашої держави ми звикли до того, що політики цікавляться долею виборців та громади лише під час виборів, коли потребують їхньої підтримки. Своєю діяльністю як депутата Львівської обласної ради я намагався довести, що в Україні може існувати й інша політика – відповідальна і чесна перед виборцями. Публічне зобов’язання перед виборцями – це спроба запровадити нові стандарти для українських політиків – правила відповідальності, праці для громади та звітності перед виборцями».

Ярослав Дубневич, також, пояснив, чому йтиме на вибори як самовисуванець : «Я заявляю, що  не маю бажання працювати на політичні партії,  не маю бажання фінансувати політичні сили. Я маю бажання працювати лише на громаду.  Тому прийняв рішення йти самовисуванцем. Бо для мене є єдина партія – це моя громада, мої виборці. Наш виборний з’їзд проходитиме 28 жовтня, і саме тоді виборці дадуть оцінку мені та моїй команді».

У присутності священиків та керівників громадських організацій, в освяченому історією місці, Ярослав Дубневич зобов’язався, у разі набуття статусу народного депутата України, представляти та захищати інтереси громади свого округу, використовуючи повноваження та статус депутата Верховної ради, в жодному разі, за жодних обставин не ставати «тушкою» та не входити у склад ані партії діючої влади, ані її сателітів.

Також Ярослав Дубневич розповів про те, які законопроекти він ініціюватиме у Верховній Раді, у разі якщо мешканці Городоччини, Мостищини та Самбірщини довірять йому представляти їхні інтереси у парламенті. Це:

         – законопроект «Про скасування Закону України «Про засади державної мовної політики» (у разі затвердження такого закону Верховною Радою України цього скликання) й ініціювання заборони ухвалення законів, що звужують використання української мови як єдиної державної;

законопроект «Про визнання учасників національно-визвольних змагань УПА воюючою стороною»;

ініціювання законодавчих актів, спрямованих на припинення кримінальних переслідувань за політичну діяльність і звільнення Ю. Тимошенко, Ю. Луценка;

внесення змін до Законів України «Про статус депутатів ВРУ» та «Про статус депутатів місцевих рад» щодо процедури відкликання депутата;

внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині збільшення відрахувань до місцевих бюджетів;

запровадження мораторію на набуття чинності норм Земельного кодексу України до завершення повного розмежування земель державної та комунальної власності;

внесення на розгляд ВРУ законопроекту «Про заборону зміни відсоткової ставки за програмою Молодіжного житлового кредитування на термін виплати кредитних зобов’язань».

Ярослав Дубневич дав слово, що у майбутньому парламенті стане учасником об’єднання національно-демократичних і патріотичних сил і ініціюватиме створення у Верховній Раді об’єднання народних депутатів-галичан «Львівщина» для представлення інтересів області у головному законодавчому органі країни.

На завершення свого виступу він, у разі набуття статусу народного депутата, зобов’язався раз у рік звітувати перед громадами районів про свою депутатську діяльність та виконання цих публічних зобов’язань, а в разі порушення своїх обіцянок – скласти повноваження народного депутата України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *