ОСТАННІ НОВИНИ

Нелегальні МАФи продовжують «виводити з тіні»

|

На прохання районної комісії із заробітної плати, у деяких МАФах Галицького району погодились підняти зарплату працівників до 1400 – 1500 гривень. Про це розповіла заступник голови Галицької РА з соціально-економічних та гуманітарних питань Ярослава Білостоцька.

«Біда наших МАФів – нелегальна праця. Під час рейду позаминулого року було виявлено близько 20 неоформлених працівників у МАФах. Минулого року загалом на всіх підприємствах району було виявлено 217 нелегальних працівників. Цього року ця цифра буде ще більшою, адже станом на сьогоднішні вже виявлено близько 120 працівників», – розповіла Ярослава Білостоцька.

За її словами, середня заробітна плата у МАФах Галицького району коливається близько 1200 гривень. У деяких вона мінімальна і становить 1100 гривень. У МАФах, які торгують тютюновими виробами, а таких у Галицькому районі близько 60, заробітна плата, здебільшого, на рівні мінімальної і коливається в межах 1100-1200 гривень.

«За період від лютого до травня 2012 року ми опрацювали 106 підприємців, 7 підприємців відмовились категорично підвищувати заробітну плату», – зазначила Ярослава Білостоцька.

Як додала  Білостоцька, робота комісій із заробітної плати з підприємствами є плановою. В першу чергу опрацьовують підприємства з високими валовими доходами та низькими заробітними платами, підприємства торгової галузі та туристичні фірми. Сьогодні наголос поставлено на тимчасових спорудах, яких є близько 1,5 тис на території Львова.

Нагадаємо, Галицька районна адміністрація Львівської міської ради звернулась із відповідними позовами до Господарського суду Львівської області про демонтаж МАФів, які функціонують без дозвільних документів. На сьогодні із них демонтовано 4 малі архітектурні форми, щодо демонтажу ще двох МАФів триває судовий розгляд.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *