ОСТАННІ НОВИНИ

Українську мову боронитимуть піснями, віршами та дискусіями

|

До Дня Конституції України Львівська обласна громадська організація «Борець» проведе культурний захід на подвір’ї Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» у підтримку української мови.

Як зазначено у повідомленні організаторів, на сторожі мови львів’яни стоятимуть з українською піснею, віршами та пам’яттю про всіх тих, хто спричинився до розвитку та збереження української мови. Основним наповненням зустрічі буде пісенна ватра, яка збере навколо себе всіх, хто любить українську пісню та поважає українську мову. Також захід призначений нагадати українцям про їхні права та обов’язки, які є задекларовані у головному законодавчому документі держави.

«Час і місце заходу не випадкові, – пояснює координатор заходу, Христина Рутар, – адже стаття 10 Конституції України зазначає, що державною мовою в Україні є українська мова, і, що держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, а сьогодні, у світлі останніх законотворчих дій, нашу рідну мову намагаються ув’язнити, скувати кайданами. Захід у підтримку української мови доведе, що навіть на території колишньої в’язниці, місця, де від численних репресій гинули ті, хто чинив опір окупаційним режимам, українське слово та пісня жива, звучить гордо та стоголосо».

Захід розпочнеться о 20.00 біля ватри на подвір’ї музею і триватиме до 22.00.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *