ОСТАННІ НОВИНИ

Голоси виборців можна купити за 1 млн дол., кажуть у КВУ

|

Комітет виборців України вважає, що для проходження у Верховну Раду у мажоритарному окрузі за допомогою підкупу виборців вистачить суми в 9 мільйонів гривень. Про це повідомив голова правління КВУ Олександр Черненко в інтерв´ю «Главком», передають «Українські новини».

«Для впевненої перемоги на окрузі потрібно 40 тис. голосів. Але якщо розраховувати, що 10 тис. і так проголосують, то може вистачити і 30 тис. Зрозуміло, що в селі достатньо буде 50-100 гривень на людину для покупки його голосу, а в місті може бути і 300, і 500. Множимо в середньому 300 гривень на 30 тис. – виходить 9 млн гривень або трохи більше 1 млн доларів … приблизно стільки грошей для підкупу виборців повинно вистачити» – сказав він.

Черненко зазначив, що найінтенсивніший момент підкупу голосів – останні два тижні безпосередньо перед виборами.

За його словами, підкуп виборців не є універсальним способом перемоги на виборах, цю технологію необхідно ще правильно застосувати, і схема підкупу ламається, коли підкуповує не один кандидат, а вибудовується кілька подібних пірамід.

Нагадаємо, 28 жовтня в Україні відбудуться парламентські вибори.

Вони будуть проводитися за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (225 депутатів обираються за мажоритарними округами і 225 – за партійними списками).

Як повідомляли «Коментарі», згідно з опитуванням, проведеним фондом «Демократичні ініціативи», 73% українців категорично проти того, щоб продати свій голос за гроші на парламентських виборах-2012. При цьому 12,3% опитаних зазначають, що готові продати свій голос  на виборах дорожче за 500 гривень. Разом з тим, вони відзначають, що продуктові набори, медикаменти тощо – це не допомога, а підкуп, «допомогу не візьму, і за такого кандидата не буду голосувати» (50,8%).

Українські новини

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *