ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік відсидить 10 років за крадіжки та втечу з тюрми

|

Слідчим відділенням Дрогобицького міськвідділу міліції завершено розслідування по кримінальній справі, порушеної відносно 33-річного уродженця Закарпатської області за ознаками злочинів, передбачених статтею 185 (крадіжка) та 393 (втеча з місць позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Логічним завершенням досудового слідства став обвинувальний вирок суду, яким зловмисника засудили до 9 років 7 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Свою злочинну кар’єру Андрій (імена у тексті змінено) розпочав ще у ранньому віці, а із досягненням 18-річного віку встиг відзначитись не тільки на теренах Львівщини, а й у Закарпатській та Миколаївській областях. Як виявилось, юний злочинець був здатен не тільки на дрібні крадіжки, але й на вбивство.

Так, у 2005 році, перебуваючи за місцем проживання – у Миколаївській області, 26-річний зловмисник зарізав свого родича, з яким разом розпивав спиртні напої. Вже пізніше, коли його затримали, замість того, щоб шкодувати, він з гордістю розповідав про скоєне правоохоронцям. Тоді йому вдалось від них утекти. Опинившись на Львівщині, він продовжив свою злочинну діяльність.

Крадіжки були основним видом його існування. Наприкінці 2007 року у Самборі, маючи намір викрасти чуже майно, молодик кулаком розбив скляні вітрини одного з магазинів міста. Проникнувши всередину приміщення, чоловік виніс звідти керамічні вази, скляні новорічні прикраси, штучні ялинки та інші товари вартістю майже 2 000 гривень. А вже у січні наступного 2008 року у Дрогобицькому районі Андрій «обчистив» одну з новобудов. Серед викраденого були надувний човен, шліфувальна машинка, 8 алюмінієвих каструль, алюмінієві ложки, виделки та інші металеві речі на загальну суму 2 150 гривень.

Щоб не дуже «світитися», крадій переїжджав з одного місця в інше. На своєму скутері він перетнув кілька районів Львівської області та дістався одного зі селищ Сколівського району. Маючи умисел на скоєння крадіжки, Андрій заздалегідь захопив зі собою ранець, поліетиленовий пакет й металевий лом. Наступним об’єктом посягань молодик обрав собі церкву Божої Матері Української Православної Церкви Київського Патріархату. Переконавшись, що поблизу храму нікого немає, за допомогою драбини він піднявся до вікна. Вийнявши скло, лиходій ломом зігнув металевий прут решітки та проник усередину. Зі собою йому вдалось винести латунну позолочену чашу вартістю 3000 гривень та «Євангеліє» на старослов’янській мові вартістю 10 000 гривень.

Це було не останнє святе місце, на яке посягнув 33-річний закарпатець. Церкві Віри, Надії, Любові та їх матері Софії Дрогобицького деканату Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, що в м. Дрогобичі, він заподіяв матеріальну шкоду на загальну суму 20 050 гривень.

У 2008 році зловмиснику вдавалося вчинити ще низку крадіжок на досить великі суми і вийти не поміченим. Проте у квітні 2008 року дрогобицькі правоохоронці отримали оперативну інформацію про місце перебування розшукуваного та затримали його у селі Нижні Гаї Дрогобицького району. Зловмисник щойно обікрав церкву і повертався на скутері в квартиру, яку знімав в центрі м. Дрогобича.

Постановою Дрогобицького міськрайонного суду злочинцю обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту з подальшим утриманням його в СІЗО. Незважаючи на це, обвинувачений скоїв втечу під час етапування з приміщення адміністративного будинку, де тимчасово перебував для проведення з ним слідчих дій. Втікати довелося звичайно в іншу область. Тоді зловмисник повернувся на Миколаївщину, де за ним «рахувалося» вбивство і не одна вчинена крадіжка. Йому було нікуди вже тікати, адже скрізь на нього «полювали» правоохоронці. Упродовж одного року миколаївські правоохоронці вистежували спритного зловмисника, проте все ж затримали останнього, коли той повертався з останньої «справи».

Дрогобицький міськрайонний суд за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 393 та ч.ч.2,3 ст. 185 КК України прийняв рішення про позбавлення волі особи до 9 років 7 місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *