ОСТАННІ НОВИНИ

Мобільні оператори готові підвищити тарифи на 50%

|

Один із найбільших операторів мобільного зв`язку в Україні “МТС-Україна” оголосив про наміри підвищити тарифи на розмови на 20-50%. Тепер вартість хвилини буде коливатись від 0,75 грн до 1,2 грн за хвилину. При цьому компанія не змінює кількість передбаченого тарифами безкоштовного трафіку – наприклад, 70 хв, пише “Комерсант-Україна”. “Більшості абонентів підвищення не торкнеться, оскільки вони не виходять за рамки передплачених хвилин в пакеті”, – пояснила керівник відділу зв`язків з громадськістю “МТС-Україна” Вікторія Рубан.

Варто зазначити, що за останні місяці й інші мобільні оператори України поступово підвищували тарифи, пояснюючи це як зростанням попиту, так і інфляцією. Так, у березні “Київстар” і “Астеліт” збільшили на 20-30% вартість SMS-та MMS-повідомлень. “Київстар” також почав вводити щоденну абонплату в ряді тарифних планів.

“Астеліт” в березні підвищив суму обов`язкового щомісячного поповнення у ряді тарифних планів. Раніше до масштабних одночасним підвищенням тарифів оператори вдавалися тільки під час кризи – в 2009 році. Тоді в компаніях пояснювали, що через девальвацію гривні їх капітальні та операційні витрати сильно виросли. Зараз інфляція не так помітна, але все одно призводить до значного зниження рентабельності, відзначає директор по маркетингу “Київстару” Тарас Пархоменко.

“Збільшуються витрати на електроенергію, а це чимала частина операційних витрат. До того ж в останні роки, незважаючи на зниження темпів зростання абонбази, збільшується споживання практично всіх типів послуг – а це вимагає постійних інвестицій в мережу”, – пояснює Пархоменко.

Підвищуючи тарифи, мобільні оператори намагаються компенсувати уповільнення темпів приросту абонентських баз, вважає заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський. “Органічного зростання абонбази фактично немає: голосовим зв`язком користуються вже всі жителі, середній щомісячний голосовий трафік досяг максимального можливого межі. Зростає споживання мобільного інтернету, але дуже повільно – через відсутність 3G-ліцензій”, – пояснює він.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *