ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялася за будівництво у Парку культури

|

 Органи прокуратури Львівщини перевіряють законність використання земельної ділянки на вул. Лижв’ярській, 42 у Львові. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Зокрема, з’ясовано, що розташоване за цією адресою приміщення, площею понад 735 кв.м. з 1952 року по 1993 роки використовувалось адміністрацією Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького для різних потреб, а 2008 року ці приміщення придбала громадянка Б.

Водночас прокуратура з`ясувала, що у 2009 році із користування парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького ухвалою Львівської міської ради вилучено земельну ділянку площею 0,1022 га на вул. Лижв’ярській, 42. та згідно договору надано її в оренду гр.Б.

Проте, при укладенні такого договору, міською радою допущено низку порушень, а саме:  вилучено частину належної парку території, чим, усупереч ст.54 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», без погодження з центральним органом виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища та відповідного експертного висновку змінено його межу.

З огляду на виявлені порушення, прокуратура м. Львова скерувала позовну заяву про скасування незаконної ухвали сесії Львівської міської ради та вжиття заходів задля заборони будь-яких дій, пов’язаних з будівництвом на земельній ділянці на вулиці Лижв’ярській, 42. Окрім того, заявлено до суду і позов про визнання зазначеного договору оренди недійсним.

Як результат – ухвалою суду заборонено гр. Б. вчиняти будь-які дії на земельній ділянці по вул. Лижв’ярській, 42 у м. Львові та проводити на ній будівельні чи інші роботи. Поряд з цим, за самовільне зайняття земельної ділянки гр.Б. притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 53-1 КУпАП, а також зобов’язано провести реконструкцію будинку відповідно до затвердженої проектної документації та демонтувати тимчасову огорожу.

Разом з тим, прокурором Львівської області дано окрему вказівку щодо проведення додаткової перевірки у цій справі, яка наразі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *