ОСТАННІ НОВИНИ

За один день у Львові сталось п’ять ДТП за участю пішоходів, три з яких – з їх вини

|

4 січня о 17.30 годині у Львові на вулиці Виговського (прив’язка до будинку №7 на вулиці  Скнилівський провулок) 71-річний водій автомобіля «ВАЗ-2106» допустив наїзд на 75-річного пішохода. Чоловік отримав тілесні ушкодження (закритий перелом середньої третини лівої стегнової кістки, закриту черепно-мозкову травму) та був госпіталізований у реанімацію. Про це повідомили у відділі Державтоінспекції міста Львова.

Попередні причини цієї ДТП – порушення правил зі сторони пішохода, який раптово вийшов на проїжджу частину дороги за межами пішохідного переходу.

 Ще одна ДТП сталась о 18.15 години у Львові на вулиці Городоцькій, 224. Водій автомобіля «Міцубіші Аутлендер» допустив наїзд на 33-річного пішохода, який внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження (закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку). Також медики встановили, що він знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

 Попередні причини ДТП – порушення правил зі сторони пішохода, який раптово вийшов на проїжджу частину дороги поза пішохідним переходом (порушення п.4.7 ПДР України).            

 Того ж дня, також о 18.15 годині у Львові, на перехресті Стрийська-Максимовича, водій автомобіля «Сітроен» допустив наїзд на 16-річного хлопця, який отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин лівого стегна, забою поперекового відділу хребта та після огляду лікарями був відпущений додому. 

Попередні причини ДТП – порушення правил зі сторони водія, який не надав перевагу пішоходу, що рухався через пішохідний перехід.

 4 січня о 18.20 годині у Львові, на вулиці Городоцька, 76 (біля вулиці Марка Вовчка), 52-річний водій автомобіля «Мерседес-Бенц» допустив наїзд на 81-річну місцеву жительку, яка отримала тілесні ушкодження (закритий перелом зовнішнього відростка, лівої гомілкової кістки). Попередньо встановлено, що ця ДТП сталась через порушення правил зі сторони водія, який не дотримався безпечної швидкості руху. 

В іншій ДТП, яка сталась о 21.00 годині у Львові на вулиці Пасічній, 90, водій автомобіля «Рено Мастер» скоїв наїзд на 19-річного пішохода. Унаслідок автонаїзду він отримав тілесні ушкодження (закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, множинні садна обличчя , гематома правої лобної ділянки). Попередні причини ДТП – порушення правил зі сторони водія автомобіля, який не дотримався безпечної швидкості руху. 

Зазначимо, що незадовільні погодні умови, які ми спостерігали вчора, 4 січня, призвели до такої кількості ДТП. Тому доречним буде нагадати як пішоходам, так і водіям про те, що:  

– мокре дорожнє покриття збільшує гальмівний шлях, а на бруківці є ще й слизьким,   тому водіям необхідно дотримуватись безпечної швидкості, дотримуватись безпечного інтервалу та дистанції; 

– часті дощі, а подекуди і тумани, знижують видимість на дорозі, тому водіям не слід забувати про те, щоби в автомобілі було ввімкнене ближнє світло фар; 

– якщо Ви пішохід та користуєтесь парасолькою чи одягнули капюшон, то повинні знати, що це знижує Вашу видимість на дорозі. Тому переходити дорогу потрібно тільки у встановлених для цього місцях;

– швидко темніє, тому рекомендуємо пішоходам бути особливо обережними, носити світлий одяг, а при можливості зі світлоповертаючими елементами, а особливо – дітям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *