ОСТАННІ НОВИНИ

Котельник таки створить школу боксу у Львові

Львівський портал

|

Депутати Львівської міськради на сьогоднішньому пленарному засіданні 76 голосами «за» прийняли ухвалу про надання відомому львівському боксеру Андрію Котельнику в оренду приміщення загальною площею 506,1 кв. м на вул. Шафарика, 16-а. У цьому приміщенні, яке зараз перебуває в аварійному стані чемпіон світу за версією WBА А.Котельник планує спорудити спортивно-оздоровчий центр. Відтак депутати надали приміщення в оренду терміном на 25 років та встановили плату за користування цим приміщенням у розмірі 1 грн на рік.

Власне символічна платня в 1 грн стала причиною суперечки, що виникла під час розгляду питання на сесії. Міський голова Львова Андрій Садовий наполягав, аби спортивній громадській організації А.Котельника надали приміщення за комерційною ціною, але щороку проводити компенсацію й повертати затрачені кошти. Мер аргументував свою позицію тим, що після надання в оренду на пільгових умовах, наступного ж дня знайдеться сотня громадських організацій, котрі також проситимуть аналогічного ставлення. Натомість депутати наполягали, аби встановити відразу пільгову ціну, оскільки боксер має намір вкласти у ремонт та обладнання спортклубу чималу суму, а згодом у боксерському залі тренувати дітей безкоштовно.

А.Котельник також виступив на сесії й заявив, що він готовий потратити близько 2 млн грн. власних коштів на спортивний клуб. «Я готовий вкласти власні кошти, але чому тут вирішили, що Котельник найбагатший. Я хочу, щоб діти просто займалися спортом, а не вешталися вулицями. Моя принципова позиція, якщо буде встановлена комерційна ціна, то платити не буду. Ходити щороку жебраком і просити відшкодування – не буду. Це умова, бо я хочу зробити клуб в рідному місті й дати змогу львівським дітям займатися спортом .У мене були пропозиції з інших міст зробити подібний боксерський зал. Зокрема, з Рівного, Тернополя, але я зі Львова і хочу цей зал зробити саме у Львові», – заявив А.Котельник.

Відтак, записавши в ухвалу, що вона вступає в силу після підписання угоди про інвестиційні зобов’язання та соціальне навантаження, депутати проголосували за надання приміщення в оренду на пільгових умовах.

Нагадаємо, як писав уже «Львівський портал», на сьогоднішній день приміщення, про яке йдеться, знаходиться в жахливому стані. Це фактично руїна, всередині котрої величезні купи сміття: биті пляшки, ящики, різний мотлох. Місцеві мешканці сприймають ідею створення тут спортивного клубу позитивно, оскільки наразі в будівлі збираються бомжі й розпивають спиртні напої. Написи на стінах клубу також не свідчать про те, що тут осередок культурного життя району. 

А.Котельник розповів, що приміщення планують реконструювати в оздоровчо-спортивний центр, де б могли займатися різні вікові групи, зокрема, дитячі групи на безкоштовній основі.

«У спортивному центрі плануємо зробити зал для боксу, тренажерний зал, а також майданчик для занять фітнесом. Я згоден потратити свої гроші для того, щоб дітей забрати з вулиці і дати їм змогу займатися у секції. Звичайно, не кожен може бути чемпіоном. Але у залі набираються досвіду, духу спортивного. Спорт це дорога в майбутнє», – зазначив А.Котельник.

Довідка

З часу заснування «Благодійного фонду Андрія Котельника» було проведено вісім всеукраїнських дитячих турнірів з боксу серед дітей віком 12-14 років на призи Котельника, щорічно проводяться дитячі турніри по міні-футболу серед дворових команд. Також Фонд організовує літні тренувально-оздоровчі табори для дітей збірної Львівської області з боксу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *