ОСТАННІ НОВИНИ

Музейні працівники обмінялися досвідом роботи

Львівський портал

|

Учора, 26 жовтня, відділ народознавства та музейний відділ Львівського обласного  Будинку вчителя провели семінар-практикум для керівників шкільних музеїв усіх профілів. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації посилаючись на Головне управлінні освіти і науки. 

На семінарі розглядалися шляхи та методи співпраці колективу обласного Будинку вчителя і науковців Львівських державних музеїв у наданні методичної та практичної допомоги шкільним музеям. Дані конкретні рекомендації щодо облаштування фондів шкільного музею, правильної їх інвентаризації, зберігання, а також особливостей паспортизації експонатів.  

Під час проведення семінару-практикуму зроблено конкретний аналіз діяльності окремих шкільних музеїв Львівської області, а саме музею Маркіяна Шашкевича (с. Дуліби Стрийського району), музею Никифора Дробняка (СШ №13 м. Львова), музею Михайла Пачовського (с. Добростани Яворівського району).  

Також вказано на здобутки та типові помилки у діяльності шкільних музеїв, подано чіткі рекомендації та методичні вказівки керівникам музеїв.  

У семінарі взяли участь завідувач відділу музейного будівництва Львівського державного історичного музею Перейма Л.Й. та провідний спеціаліст фондів Львівського державного історичного музею Перелигіна О.І.  
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *