ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради поставили планку із 70 питань

Львівський портал

|

Близько 70 питань планують розглянути депутати Львівської обласної ради на XII сесії, робота котрої розпочнеться завтра, 18 жовтня. Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Львівської облради Олег Панькевич, зокрема, заплановано розглянути питання, що стосуються приватизації і оренди комунального майна, внесення змін до обласних програм, надання спеціальних дозволів тощо. Крім того, депутати пропонують ухвалити декілька заяв та звернень до центральної влади з різних питань.

За словами голови ЛОР, заплановано заслухати інформацію та звіти керівників управлінь обласної державної адміністрації, комунальних підприємств. Зокрема, у порядку денному – звіт керівника обласного комунального лісогосподарського підприємства «Галсільліс», інформація про виконання Програми фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією та ремонтом автомобільних доріг на 2011 рік, інформація про підготовку до осінньо-польових робіт та інші.

«Хочу нагадати, що цього року запроваджено і реалізовано конкурс мікропроектів місцевого розвитку та конкурс «Екологічно чистий населений пункт. Це приклади впровадження нових, європейських форм бюджетування: місцеві громади на конкурсних засадах отримують дофінансування з обласного бюджету на реалізацію своїх проектів. На наступній сесії плануємо внести зміни до Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011 – 2015 роки з метою ефективнішого використання бюджетних коштів та посилення контролю з боку громади над реалізацією проекту: тепер обов’язковою умовою участі в конкурсі буде залучення коштів громади у розмірі 5 відсотків від кошторису проекту», – розповів О.Панькевич.

Також на цій сесії планується вручення дипломів переможцям конкурсу «Екологічно чистий населений пункт», який нещодавно успішно завершився. За словами першого заступника голови ЛОР Петра Колодія, переможців цього конкурсу вирішили нагороджувати безпосередньо в обласній раді. «Цього року 21 учасник взяв участь у конкурсі, 13 з них визнали переможцями. Ми вирішили урочисто провести нагородження і привітати їх, аби надалі популяризувати конкурс. Хочемо, щоб більше населених пунктів змагалися надалі у конкурсі за звання екологічно чистих», – зазначив П.Колодій.

На цій сесії розглянуть питання про приватизацію шляхом викупу комунального майна з метою наповнення бюджету розвитку. Для вдосконалення управління майном планується впорядкувати правила оренди комунального майна. З цією метою обласна рада розробила нове Положення про оренду об’єктів спільної власності територіальних громад області, типовий договір оренди нерухомого майна, методику розрахунку орендної плати. А головне – розроблено Порядок проведення конкурсу на право оренди майна.

Окрім того, на сесії планують затвердити форми посвідчення для реабілітованих і репресованих, внести зміни до обласної програми «Спортивний майданчик» та ін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *