ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді вручили нагороди воякам УПА та українським козакам

Львівський портал

|

14 жовтня, у Свято Покрови Пресвятої Богородиці, у сесійній залі Львівської обласної ради відбулися урочистості з нагоди 69-ої річниці створення УПА та Дня українського козацтва. Від імені голови Львівської обласної ради Олега Панькевича передав вітання учасникам урочистостей – ветеранам УПА та представникам козацтва депутат Львівської обласної ради Юрій Зірченко, а також вручив нагороди, відповідно до розпорядження голови Львівської обласної ради. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

„Подякою обласної ради” та матеріальною винагородою  нагороджений Олесь-Дмитро Гуменюк – голова Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби – за особливі заслуги у справі захисту незалежності, територіальної цілісності та безпеки України, вагомий особистий внесок у відродження й утвердження української національної ідеї та з нагоди 69-ої річниці створення Української Повстанської Армії.

За вагомий особистий внесок у відродження духовних, історичних і патріотичних традицій українського народу та з нагоди 69-ої річниці створення Української Повстанської Армії Грамотами Львівської обласної ради та матеріальними винагородами  нагороджені активні члени Львівського крайового братства ОУН –УПА: Ярослава Гасюк; Ігор Попович; Катерина Сидор; Василь Романів; Андрій Ковальський; Анна Левицька; Олена Хобзей; Марія Якимович.

Матеріальними винагородами відзначені активні члени Львівського крайового братства ОУН –УПА: Зеновій Врублевський; Степан Вискіль; Мирон Меркун; Михайло Оленчук; Теодор Палюшко.

За вагомий внесок у відродження духовних, історичних і патріотичних традицій українського козацтва, особливі заслуги у справі захисту незалежності, територіальної цілісності та безпеки України, активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді та з нагоди свята Покрови Богородиці грамотами Львівської обласної ради нагороджені: Степан Ревуцький – отаман Жидачівського районного товариства „Прикарпатська Січ” Українського Козацтва, директор музею гетьмана України Івана Виговського; Іван Шклярський – старійшина Крайової організації „Прикарпатська Січ” Українського Козацтва; Ярослав Тимчина – отаман Хирівської сотні Старосамбірського районного товариства „Прикарпатська Січ” Українського Козацтва; Тарас-Миколай Сеник – осавул Крайової організації „Прикарпатська Січ” Українського Козацтва.

За вагомий особистий внесок у відродження духовних, історичних і патріотичних традицій українського народу, національно-патріотичне вихованні молоді та віднову козацького духу на Львівщини Грамотами Львівської обласної ради нагороджені: Петро Хлищ – отаман Жовківського районного товариства Українського Реєстрового Козацтва та Лариса Янковська – головна берегиня Українського Реєстрового Козацтва у м. Львові.

Отаман Львівського обласного козацького товариства Українського реєстрового козацтва Василь Павлечко нагородив Відзнакою “Срібний козацький хрест” другого ступеня голову Львівського обласного крайового братства ОУН – УПА Олеся Гуменюка.

Учасників урочистостей вітала піснею капела бандуристів “Карпати” Українського товариства сліпих.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *