ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина і Білорусія підписали План заходів про співробітництво

Львівський портал

|

У межах візиту білоруської делегації на Львівщину перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків та голова правління «Белкоопсоюзу» Сергій Сідько підписали План заходів з виконання домовленостей, досягнутих у ході візиту делегації Республіки Білорусь у Львівську область на 2010-2012 роки. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

4-7 жовтня у Львівській області з офіційним візитом перебуває делегація Республіки Білорусь на чолі з головою правління Білоруського республіканського союзу споживчих товариств Сергієм Сідьком.

У межах візиту делегація відвідала об’єкти торгівлі системи кооперації Жовківського, Городоцького, Стрийського районів, оптовий ринок «Шувар», Львівську торгово-промислову палату, ВАТ «Іскра» та візьме участь у засіданні Ради Ректорів вузів системи кооперації, яка відбудеться у приміщенні Комерційної Академії.

У межах візиту білоруської делегації на Львівщину перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків та голова правління «Белкоопсоюзу» Сергій Сідько підписали План заходів з виконання домовленостей, досягнутих у ході візиту делегації Республіки Білорусь у Львівську область на 2010-2012 роки.

Планом заходів, зокрема, передбачено, що сторони вживатимуть відповідних заходів щодо зростання об’ємів товарообороту між Республікою Білорусь та Львівською областю, розвиватимуть співпрацю у галузі енергетики, працюватимуть над реалізацією на території Львівської області інноваційних проектів з організації сучасного конкурентоспроможного виробництва сільськогосподарської техніки та ліфтового обладнання, опрацьовуватимуть питання взаємних поставок фармацевтичної продукції.

Документом обумовлюється налагодження торгових зв’язків, взаємне сприяння  в участі організацій і ділових кіл Республіки Білорусь та Львівської області у виставках-ярмарках на території обох сторін, співпрацю  між Білоруською торгово-промисловою палатою та Львівською торгово-промисловою палатою.

Також Планом заходів передбачено налагодження тісної співпраці між навчальними закладами. Зокрема, Гродненським державним аграрним університетом та Львівським державним аграрним університетом, Білоруським торгово-економічним університетом споживчої кооперації та Львівською комерційною академією про співпрацю зі здійснення заходів за планом Ради ректорів кооперативних вузів країн СНД. Сторони домовились сприяти проходженню практики учнями середніх спеціальних навчальних закладів та студентами вищих навчальних закладів м. Львова та Львівської області на передових виробництвах Республіки Білорусь у галузях машинобудування, новітньої техніки, сільського господарства та переробки. Окрім згаданих вишів, співробітництво розвиватимуть між Білоруським державним університетом фізичної культури та Львівським державним університетом фізичної культури.

Крім того,  Львівщина та Білорусь співпрацюватимуть у галузі туризму. Планом заходів передбачено проведення прес-турів, участі у туристичних виставках на території обох сторін.

М. Янків та С. Сідько наголосили на важливості підписаного документу. «Він систематизує нашу співпрацю. Між нашими підприємствами склалась хороша кооперація – ВАТ «Іскра» і Брестський електроламповий завод. Дрогобицький автокрановий завод і МАЗ. Львівщина, як аграрна область, закуповує міндобрива в Білорусії. Є багато перспективних проектів», – зазначив М. Янків.


Окрім Плану заходів, голова правління Львівської «Облспоживспілки» Михайло Ванівський та голова правління Мінського облспоживсоюзу Віктор Кашпей підписали Угоду про наміри співробітництва між Білоруським республіканським союзом споживчих товариств та Львівською обласною спілкою споживчих товариств (Україна).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *