ОСТАННІ НОВИНИ

Знайдено винуватців «диверсії» на щойно відремонтованих львівських магістралях

Львівський портал

|

Поки правоохоронці, за дорученням мера, розшукують зловмисників, які облили мазутом три львівські автошляхи (вул. Стрийська, Кн. Ольги та Кульпарківська), з’ясувалося, що «диверсанти» і не думали ховатися. Ба, більше того, вони й далі наносять шкоду цим вулицям.

2 грудня, о 13.30 на розі вулиць Кульпарківська-Наукова журналісти «Інформатора» помітили (і зафіксували на фотоносії) дві дорожньо-ремонтні машини, з яких на дорожнє полотно протікає масло. Відтак, можна припустити, що саме з цієї ремонтної техніки і була здійснена «диверсія», на яку посилається мер, оточення якого гучно припускало, що «це справа рук опонентів Андрія Івановича на майбутніх виборах мера». Не виключено, що мазут може протікати й з інших автомобілів, задіяних у ремонті вулиць Стрийської, Кн. Ольги та Кульпарківської.

«Напередодні виборів я чекав різного, але такі диверсії проти міста можуть робити лише відверті бандити! Мені дуже хочеться вірити, що наші правоохоронці якісно спрацюють у цьому випадку і знайдуть злочинців», – так гучно Андрій Садовий відреагував на появу маслянистих плям на цих трьох вулицях. Як виявилося, по-перше, знайти винуватців було не так важко. А по-друге, хочеться тепер почути відповідь від мера: а хто ж дозволив експлуатувати таку техніку? Чому елементарне нехлюйство дорожників піарщики мера видали за цілеспрямований теракт? Відповідь, здається, очевидна.

Нагадаємо, що на щойно відремонтованих ділянках вулиць княгині Ольги, Стрийській та Кульпарківській з’явилося розлите мастило. За даними спеціалістів, що проводять експлуатацію дорожнього покриття «плями» спричинять до швидкого пошкодження покриття та зменшення гарантійного терміну. 

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрія Голеця, через розлите мастило верхній шар асфальту втратив свої несучі властивості. Покриття яке мало б прослужити більш як 10 років прослужить лише кілька місяців. 

«Плями було виявлено 27 листопада. Управлінням капітального будівництва надіслано листа до міліції, аби встановити осіб зловмисників. На вулиці Кульпарківській площа розлитого мастила становить близько 10 м. кв. на Стрийській – до 30 м. кв. Ми мусимо зрізати верхній шар і додатково перемощувати асфальтне покриття. Додаткові роботи ляжуть на плечі підрядника. Ремонт 1 м. кв. верхнього шару дорожнього покриття обійдеться приблизно у 500 грн», – сказав він.

Натомість за словами технічного консультанта підрядника «ОНУР» Богдана Підгайного, вирізати і перемощувати асфальт, де розлито мастило недоцільно і неефективно. Аби прибрати мастило, полотно вирізатимуть квадратами, у яких 2/3 якісного покриття буде зруйновано. Дешевше обійдеться навесні «підправити», де з’являться діри.

Ремонт на вулиці княгині Ольги мають завершити до 10 грудня 2009 року. Роботи на Стрийській та Кульпарківській триватимуть до 20 грудня цього ж року. На ремонт виділено 63 мільйони гривень.
«Інформатор»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *