ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщиною гуляють сотні бочок з отрутохімікатами

Львівський портал

|

Кілька тижнів тому в закинутому складському приміщенні поблизу сіл Сушно та Новий Витків Радехівського району місцеві мешканці виявили понад сотню бочок із невідомою речовиною. Як передає прес-служба ЛОО ВО «Свобода», за всіма ознаками, в ємкостях зберігалися отрутохімікати.

Депутат Львівської обласної ради від «Свободи» Ірина Сех, до якої звернулися селяни, побувала на місці, де зберігають отрутохімікати. Жителі, які звернулися із заявою, мали рацію – бочки зберігаються без охорони, на них немає жодних позначок, частина ємкостей пошкоджена і з них витікає в грунт і випаровується в повітря ядуча речовина. До приміщення може заходити будь-хто, сюди часто бігають діти, які не усвідомлюють небезпеки, яку несе отрута.

Схожою ситуацією недавно займалися «свободівці» в Яворові. У цьому місті поблизу житлових будинків під відкритим небом вивантажили 220 бочок з отрутохімікатами. Виявилося, що так безвідповідально поводиться зі шкідливими відходами фірма «Динаміка» із Запоріжжя, яка начебто виграла тендер на виконання робіт з утилізації пестицидів. Після втручання «свободівців» влада вплинула на виконавця робіт, отруту вивезли, але за якийсь час бочки опинилися в Миколаївському районі й знаходяться там досі. Минуло кілька тижнів, й отрута «випливла» у Радехівському районі.

Ірина Сех подала депутатське звернення на адресу голови Львівської ОДА М. Кметя, голови Львівської обласної ради М. Сеника та голови комісії Львівської обласної ради з питань екології, природних ресурсів та рекреації М. Коваля, у якому вимагала терміново відреагувати на ситуацію. У середу, 2 вересня, це питання розглянули на засіданні екологічної комісії облради. Депутати вирішили звернутися із цією проблемою до профільного міністерства. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *