ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській залізниці поменшало випадків травматизму

Львівський портал

|

Завдяки системним діям залізничників у І півріччі 2009 року на Львівській магістралі вдалося зменшити загальний рівень травматизму невиробничого характеру. Так, у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року кількість травмувань зменшилася на три випадки, а рівень смертності унаслідок травмувань знизився на 14 випадків. Про це повідомляється на офіційному сайті Мітрансзв»язку України.  

Протягом січня-червня 2009 року на залізниці було травмовано 66 осіб, із них 27 – смертельно, тоді як у 2008 році ці цифри становили 69 і 41 особа відповідно. 18 випадків травмування (з них 11 смертельних) сталося на залізничних станціях, а 48 випадків (16 смертельних) — на перегонах.

Протягом І півріччя 2009 року залізничники зафіксували два випадки ДТП (один з груповим травмуванням осіб при ДТП на переїзді), у яких травмовано 23 особи, у тому числі п’ятеро — смертельно. 

Перший – відома широкому загалу аварія на переїзді у Тернопільській області, коли 14 лютого водій автобуса ПАЗ проігнорував усі заборонні сигнали та виїхав на колію, де зіткнувся з приміським поїздом сполученням Тернопіль-Іване-Пусте. У результаті цієї трагедії 17 осіб травмовано та п’ятеро загинули. Другий випадок спровокував водій трактора Т-40, який 11 червня 2009 року виїхав на переїзд прямісінько перед пасажирським потягом Львів-Чернівці. У результаті такого грубого порушення ПДР тракторист отримав складну черепно-мозкову травму.

Практично усі травмування стаються через недотримання або порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті: ходіння по коліях, перехід колії у невстановлених місцях (зокрема, під рухомим складом), посадку або висадку пасажирів під час руху поїзда, а також грубі порушення правил дорожнього руху.

За підрахунками фахівців Львівської магістралі, найбільше випадків травмування стається з чоловіками (46 чоловіків проти 20 жінок) у ранково-вечірні години (від 6 ранку до 12 дня та від шостої вечора до опівночі).

Залізничники вкотре звертаються до усіх, хто користується послугами магістралі чи з будь-яких причин перебуває на об’єктах залізниці, із закликом бути особливо уважними та обережними, дотримуватися Правил безпеки громадян на залізничному транспорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *