ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Австрії налаштований на культурний обмін

Львівський портал

|

Австрія зацікавлена у розвитку культурницьких стосунків із Львовом, заявив сьогодні на брифінгу для журналістів президент Австрії Гайнц Фішер.

За його словами, під час переговорів з керівниками міста та області йшлося як про пожвавлення культурного обміну загалом, так і про реалізацію деяких конкретних проектів. Зокрема, про те, щоби влаштувати для молодих львівських музикантів  концерти у віденській філармонії.

Крім того, під час переговорів піднімали тему впорядкування і гідного вшанування поховань австрійських військових, що поховані на Львівщині.

Після брифінгу  делегація на чолі з президентом відбула до Австрії

Перебуваючи у Львові австрійський президент разом з дружиною оглянув палац Потоцьких, Національний музей на проспекті Свободи та фасад Львівського національного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької.

Крім того, очільник Австрії відвідав Львівську міську раду. Під часу перебування у Ратуші Гайнц Фішер залишив відгук у книзі почесних гостей міста : «Як федеративний президент Республіки Австрії, я радий відвідати сьогодні місто Львів, яке так багатогранно пов`язано з Австрією. Мешканцям Вашого чудового міста бажаю доброго і мирного майбутнього у керунку європейської інтеграції», – зауважив президент Австрії.   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *