ОСТАННІ НОВИНИ

З території Львівщини вивезли 65 тонн заборонених пестицидів

Львівський портал

|

Упродовж листопада цього року з території Львівщини вивезли у місто Гамбург (Німеччина) та знешкодили близько 65 тонн заборонених і непридатних до використання пестицидів. Зокрема – 23,3 тонни вивезли із с. Сянки Турківського району. Про це повідомляють на сайті ЛОДА.

Згідно із «Регіональною програмою заходів з безпечного поводження із забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві пестицидами у Львівській області на 2005 – 2010 роки», упродовж 2004 – 2008 років за сприяння Держуправління охорони навколишнього природного середовища та за кошти обласного і державного природоохоронних фондів з області вивезено та знешкоджено близько 350 тонн непридатних пестицидів.

У 2008 році для вирішення питання поводження із непридатними та забороненими до використання пестицидами на Львівщині долучився Європейський Союз, який фінансує проект «Утилізація токсичних пестицидів на території Львівської області в басейнах транскордонних рік Сян, Західний Буг» у межах Програми добросусідства «Польща-Білорусь-Україна Інтеррег ІІІ АТасіс ПКС». Головний партнер проекту – Державне управління охорони навколишнього природного середовища Львівщини.

Нагадаємо, що на території Львівської області розташовано понад 140 складів із 800 тоннами заборонених і непридатних до використання пестицидів. Саме з метою вирішення проблеми їх знешкодження триває «Регіональна програма заходів з безпечного поводження із забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві пестицидами у Львівській області на 2005 – 2010 роки».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *