ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська залізниця» несе збитки через неефективне використання вантажних вагонів

Львівський портал

|

Протягом жовтня 2008 року десять промислових підприємств неефективно використовували вагони для вантажних операцій на під’їзних коліях. Залізничники звернулись до усіх підприємців, які послуговуються вантажними вагонами, з проханням оптимізувати свою роботу та забезпечити стабільний і безперебійний рух вантажів, адже простої вантажних вагонів наносять збитки і підприємцям, і залізничникам. Для оптимізації роботи у цьому напряму залізничники виступили з ініціативою та спільно з підприємцями розробили заходи суттєвого скорочення часу перебування вагонів під вантажними операціями. Про це повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого обєднання «Львівська залізниця».

Зокрема, серед підприємств, які неефективно використовують вантажні вагони, вкотре опинилося ВАТ «Березовицький комбінат будіндустрія», яке послуговувалося 90 вагонами з відсівом, щебенем, цементом та золою (простій на під’їзних коліях в середньому по 27,61 годин через поломку вивантажувальних механізмів). Неефективно використовують вантажні вагони й фахівці Тернопільського хлібоприймального підприємства, які на 51,67 годин затримали 56 вагонів.

Простоюють і вагони з зерновими вантажами. Так на станції Гусятин 44 вагони, які орендувало Селянське фермерське науково-виробниче господарство, простояли на під’їзній колії близько 55 зайвих годин. Ще понад 75 незапланованих годин чекали вагони з зерновим вантажем ТзОВ «Млинівці» на станції Підволочиськ. 56 вагонів з зерновими Теребовлянського хлібоприймального підприємства простояли на станції Микулинці зайвих 50 годин, а вантажам ВАТ «Ланівське ХПП» довелося чекати майже 42 години понад норму.

133 вагони з лісовими вантажами простояли на під’їзній колії станції Межиріччя 49,94 годин, а Чернівецький олієжиркомбінат залишив на станції Чернівці 157 вагонів з насінням соняшника на понад 30 годин.

Довго оформляли перевізні документи спеціалісти ТзОВ «Логістичний центр Пакобо» на станції Чоп. 508 вагонів чекали зайвих 25 годин документів з митниці, адже не мали фінансових гарантій, а документи містили розходження даних перевізних паперів з фактом.

Залізничники звертаються до усіх підприємців, які послуговуються вантажними вагонами, з проханням оптимізувати свою роботу та забезпечити стабільний і безперебійний рух вантажів, адже простої вантажних вагонів наносять збитки і підприємцям, і залізничникам. Для оптимізації роботи у цьому напрямі залізничники виступили з ініціативою та спільно з підприємцями розробили заходи суттєвого скорочення часу перебування вагонів під вантажними операціями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *