ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львівщини не хочуть перевиборів і пропорційної системи

|

Понад половина мешканців Львівщини (54 %) не підтримує ідею проведення дострокових виборів до місцевих рад, найбільше противників цієї ідеї серед мешканців Львова. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції директор центру «Соціоінформ» Олексій Антипович, такими є результати соцопитування, проведеного центром на замовлення Львівської обласної ради.

Водночас ідею місцевих перевиборів підтримує понад 24 % населення області.

Паралельно із цим, на думку майже третини мешканців області, вибори в Україні повинні відбуватися за мажоритарною системою. Найменше прихильників (11,8 %) у пропорційної системи виборів. При цьому 41 % опитаних не зміг визначитися з цього приводу, або вказав, що їм байдуже до цього питання.

Довідка: центр «Соціоінформ» з 20 червня до 10 липня провів соцопитування. Методом інтерв’ю опитано 2 тисячі 400 респондентів, які репрезентують доросле населення області, віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 2,4 %.

Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником. Вибірка – багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на останньому щаблі. Квотами у вибірці були вік, стать та освіта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *