ОСТАННІ НОВИНИ

Народний депутат-«бютівець» Федорчук презентував у Львові свою книжку

|

Народний депутат України від БЮТ Ярослав Федорчук презентував сьогодні у Львові свою книжку «Волинянин», побудовану на спогадах про дитинство й юність автора. Як ідеться в анотації, «це оповідь про обпалені війною, нацистським концтабором, післявоєнним лихоліттям дитинство й юність одного з наших сучасників».

Книжка Я.Федорчука викликала велике зацікавлення насамперед у політичної та культурної еліти Львова. Серед гостей, що прибули на презентацію – головний режисер театру імені М. Заньковецької Федір Стригун, народні депутати України Іван Денькович, Степан Курпіль та Михайло Косів, керівники Львівської обласної ради Мирослав Сеник та Людмила Козак, депутати Львівської обласної та міських рад.

«Політикам потрібно дбати про сучасність і майбутнє. Але й інша прийнятна для політика позиція – доносити правдиву українську історію до українського народу. Без політичної агітації, без категоричних «за» і «проти», без образливих звинувачень свого опонента, а тихою, малопомітною, але, насправді, дуже результативною роботою», – наголосив, вітаючи свого колегу по фракції Верховної ради народний депутат України Іван Денькович.

Ярослав Федорчук народився в 1936 році в багатодітній селянській родині на Волині. Через його долю пройшли трагічні та криваві події на Волині під час Другої світової війни. Малолітнім йому довелось побувати в німецькій неволі.

У часи незалежності України Я. Федорчук став одним із засновників партії ВО «Батьківщина»; депутат двох скликань Верховної ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *