ОСТАННІ НОВИНИ

Судових «симулянтів» за кордон не пускатимуть

|

Осіб, які ухиляються від виконання судового рішення та відносно яких в органах державної виконавчої служби Мін’юсту перебувають на виконанні виконавчі документи, обмежуватимуть у праві виїзду за кордон. Про це йдеться у спільному листі Міністра юстиції Миколи Оніщука та Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина щодо запровадження єдиного порядку застосування державними виконавцями деяких норм чинного законодавства, передає прес-служба Мін’юсту.

Лист видано з метою міжвідомчого врегулювання існуючого на сьогодні порядку виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов’язання, покладені на них рішеннями судів, у тому числі зі сплати аліментів.

Як зазначається у листі, питання щодо такого обмеження, згідно з вимогами законодавства, вирішуватиметься в судовому порядку.

Спільний лист Міністра юстиції Миколи Оніщука та Голови Держприкордонслужби Миколи Литвина доведено до відома керівників регіональних органів та відділів державної виконавчої служби Мін’юсту, а також органів Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *