ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці Львівщини «проґавили» понад 9 тисяч автошин

|

Відділ по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Львівській області провели перевірку щодо відсутності понад 9 тисяч автошин іноземного виробництва на складі одного з підприємств області. За повідомленням сайту ДПА у Львівській області, шини вилучили червоноградські податківці і передали товар на відповідальне збереження цьому підприємству.

Під час перевірки виявилось, що посадовці податкової у Жовківському районі, відділу податкової міліції у Червонограді, управління погашення прострочених податкових зобов’язань ДПА у Львівській області не дотримались вимог законодавства по роботі з безхазяйними речами та майном, що переходить у власність держави.

У результаті, податківці не зреагували на позов у господарський суд Львівської області, куди підприємець з Білої Церкви звернувся з вимогою повернути майно. Позивач до суду подав документи, що засвідчували факт придбання ним автомобільних шин, законність яких податкова не перевіряла. Проте суд постановив вилучити автомобільні шини у підприємства-зберігача та повернути приватному підприємцю.

Попри все, підприємець після рішення суду швиденько реалізував усі автошини за ціною нижчою від звичайної – по 13 гривень за штуку (понад 117 тисяч гривень), тоді як справжня орієнтовна вартість цих шин майже 3,5 мільйони гривень.

На кому вина та хто проявив недбалість надалі розбиратиметься прокуратура. За матеріалами перевірки порушено кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *