ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд просить вкладників не стояти в чергах і запевняє, що грошей вистачить усім

|

Уряд гарантує, що всі вкладники Ощадбанку колишнього СРСР отримають передбачені бюджетом-2008 виплати, незалежно від того, коли вони перереєструються. Про це йдеться у повідомленні прес-службі Кабміну, повідомляє «proUA».

Прес-служба Кабміну нагадує, що реєстрація вкладників не обмежена в часі, а самі виплати можна отримати вже на третій день після перереєстрації. «Цього року кожний вкладник обов’язково отримає 1 тис. гривень, коли б він не звернувся до свого відділення Ощадбанку. Тому в Уряді закликають не створювати ажіотажу, не стояти у довгих чергах…», – йдеться у повідомленні прес-служби.

При цьому прес-служба зазначає, що гроші на повернення знецінених заощаджень закладені у Законі «Про Державний бюджет України на 2008 рік», тому ці витрати будуть стовідсотково профінансовані.

У повідомленні також зазначається, що у разі, якщо вклад не перевищує 1 тис. гривень, ця сума буде виплачена повністю. «Якщо вклади окремих громадян перевищують тисячу гривень, то цього року такі вкладники у грошовій формі отримають тисячу гривень. Проте ця сума в 20 разів більше тієї річної суми, яку держава повертала вкладнику протягом попередніх років», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також зазначають, що решту заощаджень громадяни зможуть використати за власним бажанням на погашення заборгованості та поточну оплату житлово-комунальних послуг, на розрахунки за навчання дітей та придбання товарів тривалого вжитку. Кабінет Міністрів вже готує відповідне рішення з цього приводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *