ОСТАННІ НОВИНИ

Донеччина скуповує львівське м’ясо

|

Найбільше підприємство «Пустомитим’ясо» експортує свою продукцію у східні області України, тоді як на Львівщині залишається 25% виготовленого м`яса. Про це йшлося під час виїзного прес-клубу реформ щодо контрабанди м`яса в Україні, повідомляє ЗІК.

Те, чому м`ясо з Львівщини має такий попит на Східній Україні, м’ясовиробники пояснюють тим, що там набагато менше поголів’я великої рогатої. Голова правління ТзОВ «Пустомитим’ясо» Олег Адєєв розповів, що зараз збільшили закупівлю м’яса в населення. Кілограм яловичини у селян скуповують по 7,5-8,5 грн. «Якість м’яса в сільської худоби дуже добра. Єдине, чого селяни не можуть забезпечити, – якісна шкіра для шкірзаводів, адже не проводять належної вакцинації, коли шкіра у тварин пошкоджується. Аби селяни могли заробляти більше на своїй продукції, потрібно збільшувати виробництво», – розповів Олег Адєєв.

ТзОВ «Пустомитим’ясо» виробляє близько 200 тонн м’яса на місяць. Найближчим часом воно планує розширити виробництво до 400 тонн. Основними конкурентами великих м’ясовиробників на Львівщині є, за словами Олега Адєєва, маленькі забійні. «Їм набагато легше працювати, адже там не так часто проходить сертифікація м’яса, ветеринарні перевірки. Здебільшого таке м’ясо потрапляє на ринки», – розповів Олег Адєєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *