ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Львівського інституту Сухопутних військ – найкращі в змаганнях з правил ведення війни

|

Курсанти Львівського інституту Сухопутних військ стали переможцями VII-го Міжнародного конкурсу імені Ярослава Мудрого серед команд вищих військових навчальних закладів країн СНД на найкраще знання міжнародного гуманітарного права. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

У конкурсі взяли участь шість українських команд та три – з Азербайджану, Молдови та Білорусі.

Як зазначив один з організаторів конкурсу підполковник Андрій Бестюк, конкурс імені Ярослава Мудрого – це змагання на найкраще знання правил ведення війни.

Конкурс складався з шести етапів. На них команди виступали з презентацією та показували творче завдання, проходили тестування, відпрацьовували питання управління підрозділами в бойовій ситуації та проводили комплексне заняття з тактичної підготовки з підрозділом, дотримуючись норм міжнародного гуманітарного права.

Під час шостого, польового етапу, який проводили на Яворівському загальновійськовому полігоні, команди діяли на блокпосту, виконували вправи стрільби з автомата Калашникова та пістолета Макарова, займалися патрулюванням території.

Міжнародний конкурс імені Ярослава Мудрого, починаючи з 2001 року, щороку проходить у Одесі під патронатом регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні, Білорусі та Молдові. Цього року Львів приймав його учасників уперше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *