ОСТАННІ НОВИНИ

Жертвами касетного скандалу стали Ґонґадзе і Кучма – Бондаренко

|

Жертвами «касетного скандалу» стали дві особи – журналіст Георгій Ґонґадзе і тодішній Президент України Леонід Кучма, вважає політолог Кость Бондаренко, який у межах Форуму видавців сьогодні презентував свою книгу «Леонід Кучма: портрет на тлі епохи».

Касетному скандалу і політичній кризі, ним спричиненій, у новій книзі присвячено окремий розділ. За словами автора, він вважає, що мета скандалу полягала в тому, щоби через вбивство журналіста скомпрометувати Президента.

Відтак автор висунув чотири версії щодо того, кому це було потрібно чи вигідно: олігархічний слід, російський слід, американський слід та варіант запровадження хунти.

Водночас автор дає негативну оцінку діяльності оточення Кучми різних років, особливо це стосується таких персон як Олександр Волков та Віктор Медведчук.

На його думку, режим Кучми є сучасною версією знаного історикам «казусу Веспазіана». Цей давньоримський імператор дозволяв своєму оточенню дуже багато протизаконного, а потім у певний момент позбавляв їх привілеїв та маєтків і відсилав у політичний екзиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *