ОСТАННІ НОВИНИ

Компанія «Екоінтек» планує інвестувати у Грибовицьке сміттєзвалище 135 млн. грн.

|

Компанія «Екоінтек» планує використати на комплекс переробки та утилізації ТВП , а також на рекультивацію сміттєзвалища у Грибовичах 135 мільйонів гривень. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив директор компанії «Екоінтек» Олександр Василянський.

Його концепція комплексного поводження з ТВП для Львова складається з трьох етапів і розрахована на п’ять років. Спочатку Олександр Василянський пропонує організувати систему вивозу ТВП у Львові. У цьому компанії «Екоінтек» допоможе її багаторічний партнер – чеська фірма «Мева», в якої «Екоінтек» планує придбати нові євроконтейнери. Загалом перший етап триватиме 18 місяців.

У наступні 12 місяців компанія «Екоітнек» планує побудувати сміттєпереробний комплекс. Робота сміттєпереробного заводу включатиме в себе відбір корисних складових ТПВ, які надаються до вторинної переробки(скло, полімери, папір, метал). А за рахунок глибинного пресування решти сміття виходитимуть брикети, розміром 1200 кг на кубічний метр, що дозволяє зменшити навантаження на полігон в 4-6 раз. Постачальником цього обладнання буде шведська фірма «Персона».

Наступний етап роботи передбачає рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво нового регіонального полігону, який прийматиме відходи з усіх населених пунктів Львівщини. Це будуть ТВП, які попередньо пройшли переробку й були збрикетовані на сміттєпереробному комплексі.

Як розповів директор компанії «Екоінтек» Олександр Василянський, в середньому одному мешканцю Львова така система вивозу і переробки сміття обійдеться у 38 гривень в рік.

Нагадаємо, екологічна інвестиційно-технологічна компанія (ЕКОІНТЕК) заснована у 2006 році у Києві як інвестиційний підрозділ компанії «Укрекологія». Компанія «Екоінтек» спеціалізується на розробці та впровадженні інвестиційних проектів у галузі збору, переробки та утилізації сміття. Партнерами компанії виступають чеська фірма «Мева», яка спеціалізується на виготовленні контейнерів для сміття та шведська фірма «Персона», що виготовляє обладнання для сміттєпереробних заводів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *