ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра «Спас» повертається до Києва

|

Завтра на Трухановому острові відбудеться святкування зустрічі з чайкою «Спас», що протягом тривалого часу подорожувала задля популяризації української історії, Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор Агенції «Злато Скіфів», продюсер акції Юрко Червінський, передає кореспондент «proUA».

Зокрема, за словами Червінського, грузини сприйняли візит чайки як дипломатичну місію.

«Я був дуже вражений тим, що грузини буквально за два дні підняли подорож практично на державний рівень, і сприймають це як дипломатичну місію, видали навіть папір, таку грамоту всім, – подяку за налагодження стосунків між Україною та Грузією», – розповів Червінський.

Козаки також відзначили високий рівень українського бюрократизму порівняно з європейським. «В Європі є абсолютна свобода в ходінні морем, ти йдеш куди хочеш, ні в кого нічого не питаєш, просто вирішив – і йдеш. У нас же це все – це от-така пачка документів потрібна, це всякі санітарні і всі купюрки збираються, і в результаті ти просто губишся серед них», – повідомив організатор конкурсу Роман Рось.

Козаки висловили задоволення від вдало проведеної подорожі та висловили впевненість, що подібні акції популяризують українську історію та підіймають загальнонаціональний рівень держави.

Раніше члени екіпажу «Спаса» заявляли, що подорож до Грузії є підготовчим етапом до переходу через Атлантичний океан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *